HomePress Releases and PublicationsПОВЕРЕНИК И МИНИСТАР О АКТИВНОСТИМА У ЦИЉУ РАЗВОЈА ОТВОРЕНЕ УПРАВЕ
Thursday, 07 September 2017 12:33
Print PDF
Version in Serbian only

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић разговарали су данас о значају сарадње органа извршне власти и независних тела у циљу развоја отворене управе у служби грађана.

Министар је информисао повереника да је Нацрт закона о изменама и допунама Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја у финалној фази израде, а сагласно су констатовали да је добро што се може очекивати да ће до краја године ући у скупштинску процедуру.

Повереник је оценио да Министарство државне управе и локалне самоуправе има коректан однос према обавезама које има према јавности, али и указао на потребу унапређења рада Управног инспектората у функцији ефикасније примене закона и одговорности прекршиоца закона.

Повереник и министар су разговарали и о активностима Владе и министарстава усмерених на успостављање нових, електронских регистара односно база личних података грађана и сагласили се да, у складу са Уставом, оне морају бити успостављане и уређене искључиво законима, не подзаконским актима.

Повереник и министар су се сагласили и око великог значаја активности усмерених на постизање веће отворености и транспарентности управе према грађанима и у оквиру тога активности Министарства усмерених ка томе да јавна управа у целости уведе електронски Информатор о раду, у складу са законом.

model-zakona-baner-eng

Statistics

  • Monthly Statistical Report in the field of Access to Information and Personal Data Protection

    31.8.2017.

    PENDING: 4.163

    DONE: 54.631

    Read more...

centralni-registar-baner-eng


get_adobe_reader
portal-otvorenih-podataka-eng
novi zup cir

ADDRESS BOOK

CONTACT

Address book of the highest national authorities and selected non-governmental NGOs.

Commissioner for Information of Public Importance and Personal Data Protection

15, Bulevar kralja Aleksandra str, Belgrade 11000
Tel: +381 11 3408 900    Fax: +381 11 3343 379
Email: оffice@poverenik.rs