НасловнаИз медијаДржава крије укупан број службених аутомобила
петак, 26 октобар 2007 10:07
Штампа ПДФ

Извор: Блиц

Од Управе за заједничке послове "Блиц" ни после месец дана није добио на увид податак о броју службених аутомобила којим су државни органи располагали 2000. године, као ни информацију о броју возила које сада користе. Како су нам рекли у надлежној служби Владе Србије, такви подаци не постоје.  

Иако се "Блиц" и званично жалио поверенику за информисање Родољубу Шабићу,од Управе за заједничке послове добили смо само податак о броју аутомобила које је ова служба дала на коришћење републичким органима. У одговору стоји да је 2000. године државној управи стављено на располагање 60 аутомобила, а у овој години 84 службена возила. Ипак, претпоставља се да је број аутомобила које користе државни органи далеко већи, јер министарства, агенције и дирекције имају возила и у свом власништву.

- Таквих података нема. Свака служба има своју евиденцију, али њих је превише и немогуће их је објединити - каже за "Блиц" шеф Владине канцеларије за сарадњу са медијима Миливоје Михајловић.

Међутим, Михајловић је две недеље раније рекао да би Управа за заједничке послове требало да има такве податке и да би морали да их добијемо за највише неколико дана.

- То је скандалозно. Ако знају колико папира троши администрација, сигурно имају податке и о броју возила. Тачно је да свака служба има своју евиденцију али, колико ја знам, надлежној служби у Влади Србије се достављају ти подаци - прокоментарисао је Повереник за информације Родољуб Шабић. Управа за заједничке послове у складу са важећом одлуком, између осталог, врши и послове превоза, одржавања, сервисирања и гаражирања службених возила за потребе државних органа.

Антрфиле : Службена возила за министре и секретаре

Право на коришћење службених аутомобила имају министри и државни службеници, а возе се у аутомобилима марке "ауди", "фолксваген", "шкода" и "пежо". Ова управа опслужује кабинет председника Владе са шест возила, док су председништву Србије дата на располагање три службена аутомобила.

 

model-zakona-baner-cir

Статистика

  • Збирни месечни статистички подаци у области доступности информацијама и заштите података о личности

    на дан 31.10.2017.

    У ПРОЦЕДУРИ: 4.186

    ОБРАЂЕНО: 56.291

    Опширније...

centralni-registar-baner-cir


get_adobe_reader
portal-otvorenih-podataka-cir
novi zup cir
АДРЕСАР 
ЦЕНТРАЛНИ РЕГИСТАР

О Централном регистру
Претрага Централног регистра
КОНТАКТ

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности
Булевар краља Александра 15, Београд 11000
Тел: +381 11 3408 900     Факс: +381 11 3343 379
Емаил: office@poverenik.rs