понедељак, 26 септембар 2016 08:52

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности оценио је да Саопштење Комуналне полиције Града Београда од 25. 9. 2016. године под називом "Све радимо по закону" (у коме се Упозорење Повереника након спроведеног поступка надзора поводом недозвољеног снимања грађана или припадника полиције приказује сасвим нетачно) представља неодговоран покушај дезинформисања јавности.

Потпуно је неприхватљиво да Комунална полиција поступак надзора које је Повереник спровео у складу са законом и Упозорење које је том приликом упутио оцењује као "тенденциозно" и поред чињеница које су утврђене од стране овлашћених лица Повереника и констатоване у Записнику који је потписао представник Комуналне полиције.

 
четвртак, 22 септембар 2016 10:25

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности након спроведеног поступка надзора над применом Закона о заштити података о личности, од стране Комуналне полиције Града Београда (као унутрашње организационе јединице у саставу јединственог органа Градске управе Града Београда), упутио је писмо градоначелнику Београда.

У прилогу писма повереник је градоначелнику доставио Упозорење упућено Комуналној полицији којим указује на уочене неправилности и налаже јој да га у року од 15 дана обавести о мерама и активностима које ће предузети ради њиховог отклањања.

 
петак, 16 септембар 2016 08:53

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности упутио је Влади Србије захтев да она, у складу са својом обавезом из чл. 28. ст. 4 Закона о слободном приступу информацијама, принудом обезбеди извршење решења Повереника којим је наложио Градском заводу за вештачење у Београду да листу "Данас" из Београда достави тражене информације односно документа из којих се може сазнати број предмета у којима је вештачила вештак Л.М., предмет вештачења, вредност спорова и странке у тим предметима.

 
петак, 09 септембар 2016 09:49

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности је поводом измене Одлуке о јавном линијском превозу путника које је јуче усвојила Скупштина Града упутио писма (истоветне садржине) градоначелнику Града Београда и председнику Скупштина Града Београда.

Повереник се, пре свега, осврнуо на делове одлуке који предвиђају да конролори у градском превозу и без присуства полиције, односно комуналне полиције могу вршити обраду података о личности, односно утврђивати идентитет грађана, те да су грађани дужни да им те податке дају.

 
уторак, 06 септембар 2016 09:57

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности је, након спроведеног поступка надзора поводом објављивања у медијима личних података из службене пореске документације грађанке Т.Р., против Н.Н. лица из Пореске управе у саставу Министарства финансија поднео Вишем јавном тужилаштву, у Београду, кривичну пријаву због кривичног дела из члана 146. ст. 3 Кривичног законика.

 

model-zakona-baner-cir

Статистика

  • Збирни месечни статистички подаци у области доступности информацијама и заштите података о личности

    на дан 31.8.2016.

    У ПРОЦЕДУРИ: 4.191

    ОБРАЂЕНО: 44.495

    Опширније...

centralni-registar-baner-cir

portal-otvorenih-podataka-cir


konkurs-baner-cir

АДРЕСАР 
ЦЕНТРАЛНИ РЕГИСТАР

О Централном регистру
Претрага Централног регистра
КОНТАКТ

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности
Булевар краља Александра 15, Београд 11000
Тел: +381 11 3408 900     Факс: +381 11 3343 379
Емаил: office@poverenik.rs