NaslovnaIz medijaDržava krije ukupan broj službenih automobila
petak, 26 oktobar 2007 10:07
Štampa PDF
Izvor: Blic
Od Uprave za zajedničke poslove "Blic" ni posle mesec dana nije dobio na uvid podatak o broju službenih automobila kojim su državni organi raspolagali 2000. godine, kao ni informaciju o broju vozila koje sada koriste. Kako su nam rekli u nadležnoj službi Vlade Srbije, takvi podaci ne postoje.  

 

Iako se "Blic" i zvanično žalio povereniku za informisanje Rodoljubu Šabiću,od Uprave za zajedničke poslove dobili smo samo podatak o broju automobila koje je ova služba dala na korišćenje republičkim organima. U odgovoru stoji da je 2000. godine državnoj upravi stavljeno na raspolaganje 60 automobila, a u ovoj godini 84 službena vozila. Ipak, pretpostavlja se da je broj automobila koje koriste državni organi daleko veći, jer ministarstva, agencije i direkcije imaju vozila i u svom vlasništvu.

- Takvih podataka nema. Svaka služba ima svoju evidenciju, ali njih je previše i nemoguće ih je objediniti - kaže za "Blic" šef Vladine kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

Međutim, Mihajlović je dve nedelje ranije rekao da bi Uprava za zajedničke poslove trebalo da ima takve podatke i da bi morali da ih dobijemo za najviše nekoliko dana.

- To je skandalozno. Ako znaju koliko papira troši administracija, sigurno imaju podatke i o broju vozila. Tačno je da svaka služba ima svoju evidenciju ali, koliko ja znam, nadležnoj službi u Vladi Srbije se dostavljaju ti podaci - prokomentarisao je Poverenik za informacije Rodoljub Šabić. Uprava za zajedničke poslove u skladu sa važećom odlukom, između ostalog, vrši i poslove prevoza, održavanja, servisiranja i garažiranja službenih vozila za potrebe državnih organa.

Antrfile : Službena vozila za ministre i sekretare

Pravo na korišćenje službenih automobila imaju ministri i državni službenici, a voze se u automobilima marke "audi", "folksvagen", "škoda" i "pežo". Ova uprava opslužuje kabinet predsednika Vlade sa šest vozila, dok su predsedništvu Srbije data na raspolaganje tri službena automobila.

model-zakona-baner-lat

Statistika

  • Zbirni mesečni statistički podaci u oblasti dostupnosti informacijama i zaštite podataka o ličnosti

    na dan 31.10.2017.

    U PROCEDURI: 4.186

    OBRAĐENO: 56.291

    Opširnije...

centralni-registar-baner-lat


get_adobe_reader
portal-otvorenih-podataka
novi zup lat

ADRESAR

CENTRALNI REGISTAR

KONTAKT

Adrese najviših republičkih organa i pojedinih nevladinih organizacija. O Centralnom registru
Pretraga Centralnоg Registra

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Bulevar kralja Aleksandra 15, Beograd 11000
Tel: +381 11 3408 900    Fax: +381 11 3343 379
Email: оffice@poverenik.rs