понедељак, 13 фебруар 2017 11:42

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности примио је данас представнике "Мреже за политике према дрогама у Југоисточној Европи" и са њима разговарао о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о психоактивним и контролисаним супстанцама.

Повереник је представницима Мреже рекао да дели њихове оцене да је важно и нужно да што шири круг представника струке и цивилног сектора да допринос томе да добијемо што квалитетнија и адекватнија нормативна решења у овој деликатној и важној области, а да начин на који је организована и време у које је спроведена (26.децембар - 20.јануар) јавна расправа о Нацрту закона нису били у функцији тога.

 
среда, 08 фебруар 2017 11:35

Ради објективног информисања, Служба повереника ставља јавности на располагање писмо које је Повереник данас упутио министру здравља.

 
уторак, 07 фебруар 2017 10:42

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности поновио је данас оцену да је, са становишта заштите података о личности стање Интегрисаног здравственог информационог система (ИЗИС) односно портала "Мој доктор" забрињавајуће и да подразумева могућности великих штетних последица.

 
четвртак, 02 фебруар 2017 09:35

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности обавештава све грађане који имају намеру да узму учешће у игри "Узми рачун и победи", да немају обавезу да на полеђини коверте у којој, ради учешћа у игри, достављају прикупљене фискалне рачуне уносе и свој ЈМБГ. За такву обавезу нема ни основа ни смисла ни разлога, а она би извесно представљала непотребан и озбиљан ризик злоупотребе овог комплексног податка о личности.

 
уторак, 31 јануар 2017 11:27

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности упутио је писмо председнику Владе Републике Србије апелујући да Влада хитно предузме мере ради отклањања незаконитости и недостатака Интегрисаног здравственог информационог система (ИЗИС) и посебно ради спречавања изузетно штетних последица које могу наступити услед компромитације и злоупотребе података о личности који се обрађују у оквиру тог система.

 

model-zakona-baner-cir

Статистика

  • Збирни месечни статистички подаци у области доступности информацијама и заштите података о личности

    на дан 31.1.2017.

    У ПРОЦЕДУРИ: 4.149

    ОБРАЂЕНО: 48.317

    Опширније...

centralni-registar-baner-cir

portal-otvorenih-podataka-cir
АДРЕСАР 
ЦЕНТРАЛНИ РЕГИСТАР

О Централном регистру
Претрага Централног регистра
КОНТАКТ

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности
Булевар краља Александра 15, Београд 11000
Тел: +381 11 3408 900     Факс: +381 11 3343 379
Емаил: office@poverenik.rs