НасловнаСаопштења и актуелностиПОВЕРЕНИК ОКОНЧАО НАДЗОР У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ
петак, 29 септембар 2017 11:41
Штампа

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности окончао је поступак надзора над спровођењем и извршавањем Закона о заштити података о личности од стране Народне скупштине Републике Србије покренут поводом молбе групе запослених у Народној скупштини.

Наведеном молбом затражено је од Повереника да предузме потребне мере, односно провери наводе из текста који се појавио у медијима, а у коме се наводи "да је неовлашћена особа током августа 2017. године ушла у канцеларију за људске ресурсе и узела фотокопије досијеа већине запослених."

У циљу правилног и потпуног утврђивања чињеничног стања овлашћена лица Повереника затражила су и извршила увид у сву потребну документацију и узела усмена изјашњења од надлежних службених лица у Народној скупштини, о чему је сачињен записник.

Чињенице утврђене у поступку надзора ничим нису потврдиле да је у Народној скупштини Републике Србије вршена незаконита обрада података о личности. Обрада података на коју се наводи из медија евентуално могу односити вршена је од стране овлашћеног лица у статусу интерног ревизора Народне Скупштине, у просторијама Народне скупштине и у складу са релевантним прописима.

Повереник је због великог интересовања медија, записник о спроведеном поступку надзора који садржи све релевантне чињенице истакао и на своју веб презентацији. Поводом обраћања неких новинара и медија који су од Повереника тражили ставове и о другим питањима у вези са поремећеним односима у Скупштини који су кулминирали отвореним сукобом руководећих људи у Скупштини у току директног преноса од стране РТС-а, Повереник указује да је реч о питањима која су у надлежности других органа или саме Народне скупштине.

model-zakona-baner-cir

Статистика

  • Збирни месечни статистички подаци у области доступности информацијама и заштите података о личности

    на дан 30.9.2017.

    У ПРОЦЕДУРИ: 4.333

    ОБРАЂЕНО: 55.280

    Опширније...

centralni-registar-baner-cir


get_adobe_reader
portal-otvorenih-podataka-cir
novi zup cir
АДРЕСАР 
ЦЕНТРАЛНИ РЕГИСТАР

О Централном регистру
Претрага Централног регистра
КОНТАКТ

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности
Булевар краља Александра 15, Београд 11000
Тел: +381 11 3408 900     Факс: +381 11 3343 379
Емаил: office@poverenik.rs