sreda, 29 mart 2017 09:30

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti uputio je danas Vladi Srbije zahtev da Vlada, kako je to propisano članom 28. st. 4. Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja neposrednom prinudom obezbedi izvršenje tri rešenja Poverenika kojima je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu naloženo da učini dostupnim javnosti određene dokumente, odnosno informacije o slučaju "Savamala".

 
četvrtak, 23 mart 2017 11:30

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti primio je danas ambasadora Andrea Oricia, šefa Misije OEBS-a i Beogradu, u čijoj pratnji su bili Majkl Ujehara, zamenik šefa Misije i Đovani Gabasi, šef kabineta i razgovarao sa njima o daljoj saradnji ove međunarodne organizacije i institucije Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

 
sreda, 22 mart 2017 12:59

Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti poslednjih dana na različite načine obraća se veliki broj građana koji u postupcima predstavnika političkih stranaka u vezi sa izbornom kampanjom vide kršenje građanskih sloboda i povredu privatnosti. Zabrinutost građana posebno je izražena u pogledu mogućnosti da stranački aktivisti sprovodeći kampanju "od vrata do vrata", ali i kroz elektronsku komunikaciju zloupotrebljavaju različite lične podatke, koji se inače obrađuju ili bazama podataka u posedu organa vlasti u zakonom utvrđene svrhe, ili u bazama podataka operatora telefonije ili interneta koje bi takođe morali biti zaštićene.

 
petak, 17 mart 2017 10:06

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić je u pismu upućenom tužiteljki Zagorki Dolovac ukazao da dopis Višeg javnog tužioca u Beogradu koji je Poverenik juče primio sadrži insinuacije lišene bilo kakvog činjeničnog ili pravnog osnova o tome da je Poverenik navodno počinio nekakvo, nejasno koje krivično delo i da se objektivno ne može razumeti drugačije nego kao pretnja, odnosno nedopustiv pokušaj da se utiče na nezavisnu instituciju Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

 
četvrtak, 16 mart 2017 11:11

Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti povodom vesti o dostavljanju podataka klijenata telekomunikacionih operatora kreditnom birou obraća se, tražeći komentar i mišljenje veći broj predstavnika medija i građana.

S tim u vezi Poverenik obaveštava javnost da je njegov stav o nameravanoj obradi podataka odranije poznat i da su o njemu telekomunikacioni operatori obavešteni još krajem prošle godine.

 

model-zakona-baner-lat

Statistika

  • Zbirni mesečni statistički podaci iz oblasti dostupnosti informacija i zaštite podataka o ličnosti

    na dan 28.2.2017.

    U PROCEDURI: 4.078

    OBRAĐENO: 49.270

    Opširnije...

centralni-registar-baner-lat

portal-otvorenih-podataka

ADRESAR

CENTRALNI REGISTAR

KONTAKT

Adrese najviših republičkih organa i pojedinih nevladinih organizacija. O Centralnom registru
Pretraga Centralnоg Registra

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Bulevar kralja Aleksandra 15, Beograd 11000
Tel: +381 11 3408 900    Fax: +381 11 3343 379
Email: оffice@poverenik.rs