petak, 21 oktobar 2016 10:22

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti uputio je Republičkom javnom tužilaštvu dopis kojim ga je obavestio o rezultatima postupka nadzora nad sprovođenjem Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, a povodom obrade ličnih podataka porodilja od strane preduzeća Care Direct na osnovu ugovora o saradnji sa više zdravstvenih ustanova širom Srbije. Uz dopis Poverenik je dostavio Tužilaštvu i Zapisnik o izvršenom nadzoru, kao i sva druga relevantna dokumenta prikupljena u toku postupka nadzora, u svrhu preduzimanja mera iz okvira nadležnosti tužilaštva.

 
ponedeljak, 17 oktobar 2016 08:33

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti uputio je Republičkom geodetskom zavodu upozorenje da snimanjem kamerama u prijemnim kancelarijama službi za katastar u Beogradu, Zemunu, Nišu i Novom Sadu i daljom obradom ličnih podataka putem prenosa istih (live streaming), čineći podatke dostupnim neograničenom broju korisnika Interneta vrši nedozvoljenu obradu podataka o ličnosti.

 
petak, 14 oktobar 2016 08:54

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti okončao je postupak nadzora nad primenom Zakona o zaštiti podataka o ličnosti pokrenut povodom u medijima prenetih vesti o mogućoj prodaji ličnih podataka porodilja.

Postupak je sproveden prema preduzećima Medis Pharm i Care Direct. U postupku je utvrđeno da preduzeće Medis Pharm nije koristilo niti raspolagalo bazom ličnih podataka porodilja. Ovo preduzeće jeste distribuiralo svoje materijale, ali ne neposredno nego preko preduzeća Care Direct, koje ih je na osnovu ugovora koje su međusobno zaključili distribuiralo na adrese iz baze ličnih podataka kojom je ono raspolagalo.

 
sreda, 12 oktobar 2016 09:21

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti je povodom vesti o prodaji ličnih podataka porodilja pokrenuo postupak nadzora nad sprovođenjem Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Postupak je u toku, a po okončanju postupka Poverenik će, kao i obično, o rezultatima i merama koje će preduzeti obavestiti javnost. Postupak se sprovodi prema preduzećima koja su po dosadašnjim saznanjima involvirana u slučaj - Medis Pharmi i Care Direct, a po potrebi biće proširen i na druge subjekte.

 
utorak, 11 oktobar 2016 09:39

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti je uputio Ministarstvu zdravlja Upozorenje u kome mu je ukazao na nepravilnosti u obradi podataka o ličnosti koju vrši u okviru Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema (IZIS).

Poverenik je prethodno, po službenoj dužnosti pokrenuo i sproveo postupak nadzora nad sprovođenjem i izvršavanjem Zakona o zaštiti podataka o ličnosti od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije, povodom obrade podataka o ličnosti koju to ministarstvo vrši u okviru IZIS.

 

model-zakona-baner-lat

Statistika

  • Zbirni mesečni statistički podaci iz oblasti dostupnosti informacija i zaštite podataka o ličnosti

    na dan 30.9.2016.

    U PROCEDURI: 4.339

    OBRAĐENO: 44.997

    Opširnije...

centralni-registar-baner-lat

portal-otvorenih-podataka


konkurs-baner-lat

ADRESAR

CENTRALNI REGISTAR

KONTAKT

Adrese najviših republičkih organa i pojedinih nevladinih organizacija. O Centralnom registru
Pretraga Centralnоg Registra

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Bulevar kralja Aleksandra 15, Beograd 11000
Tel: +381 11 3408 900    Fax: +381 11 3343 379
Email: оffice@poverenik.rs