NaslovnaOglasiKonkursiKonkurs za najbolji informator o radu

Konkurs za najbolji informator o radu

Štampa PDF

Javni poziv
Konkurs za najbolji informator o radu

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije objavljuje konkurs za najbolje urađen informator o radu organa vlasti.

Svako ima pravo da predloži jedan ili više organa javne vlasti (državni organ, organ teritorijalne autonomije, organ lokalne samouprave, organizaciju kojoj je povereno vršenje javnih ovlašćenja) za koje smatra da imaju najbolji informator o radu. Organ javne vlasti može i sam da se prijavi na konkurs.

Kvalitet informatora ocenjivaće Komisija sastavljena od 5 članova, koju čine predstavnici udruženja novinara, nevladinih organizacija iz Koalicije za slobodan pristup informacijama od javnog značaja, stručne akademske javnosti i Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Pri oceni kvaliteta informatora, Komisija će ceniti sveobuhvatnost informacija, ažurnost i jednostavnost pronalaženja konkretnih informacija u informatoru. Komisija će uzeti u razmatranje samo informatore koji su postavljeni na zvaničnim internet prezentacijama organa na način predviđen Uputstvom za izradu i objavljivanje informatora o radu državnog organa ("Sl. glasnik RS", br. 68/10).

Priznanje za najbolji informator organa će biti uručeno 28. septembra 2012. prilikom obeležavanja Međunarodnog dana prava javnosti da zna.

Rok za podnošenje prijava je 24. avgust 2012.  godine

Predlozi se mogu dostaviti elektronskom poštom na Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .
sa naznakom «ZA KONKURS – INFORMATOR O RADU».

Izuzetno, predlog se može dostaviti na adresu: Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Svetozara Markovića 42, 11000 Beograd.

Napomena:
U prijavi obavezno navesti internet link za informator o radu.
Štampane informatore ne dostavljati.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Službu Poverenika na imejl adresu Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

model-zakona-baner-lat

Statistika

  • Zbirni mesečni statistički podaci u oblasti dostupnosti informacijama i zaštite podataka o ličnosti

    na dan 31.10.2017.

    U PROCEDURI: 4.186

    OBRAĐENO: 56.291

    Opširnije...

centralni-registar-baner-lat


get_adobe_reader
portal-otvorenih-podataka
novi zup lat

ADRESAR

CENTRALNI REGISTAR

KONTAKT

Adrese najviših republičkih organa i pojedinih nevladinih organizacija. O Centralnom registru
Pretraga Centralnоg Registra

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Bulevar kralja Aleksandra 15, Beograd 11000
Tel: +381 11 3408 900    Fax: +381 11 3343 379
Email: оffice@poverenik.rs