НасловнаSaopštenjaSaopštenje za javnost, 14. 01. 2009.
sreda, 14 januar 2009 11:46
Štampa PDF

 

26.11.2008Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti bio je danas domaćin studijskoj grupi profesora i studenata Pravnog fakulteta Univerziteta Bafalo, Njujork. Ocenjujući posetu kao zanimljivu i korisnu, zamenik Poverenika Stanojla Mandić, koja je primila studijsku grupu, izjavila je sledeće:

Predmet interesovanja studijske grupe američkih profesora i studenata prava, su pozitivna iskustva i napredak u uspostavljanju vladavine prava u tranzicionim i postkonfliktnim zemljama. U tom kontekstu bila su im vrlo zanimljiva iskustva i rezultati aktivnosti Poverenika za informacije od javnog značaja Republike Srbije. Još krajem prošle godine oni su ispoljili interesovanje za posetu koja je ovom prilikom realizovana.

Budući da je reč o poseti studijske grupe iz SAD, dakle zemlje koja je, bar kad je u pitanju ostvarivanje prava na slobodan pristup informacijama od javnog značaja, postigla veoma visoke domete, zaista sam vrlo zadovoljna zbog toga što su u okviru interesovanja za iskustva iz većeg broja zemalja, primetili aktivnosti srpskog Poverenika za informacije, što ih poznaju i posebno što ih ocenjuju vrlo dobrim ocenama.

Takođe, sam vrlo zadovoljna i zbog toga što je razgovor završen dogovorom da se kontakti i saradnja nastave. Verujem da kroz produbljivanje saradnje možemo stvoriti, pored ostalog, i povoljne uslove za eventualno specijalističko usavršavanje ljudi iz službe Poverenika za informacije na ovoj uglednoj američkoj akademskoj ustanovi."

javna-rasprava-zpl-baner-lat

Statistika

centralni-registar-baner-lat


konkurs-baner-lat


get_adobe_reader

ADRESAR

CENTRALNI REGISTAR

KONTAKT

Adrese najviših republičkih organa i pojedinih nevladinih organizacija. O Centralnom registru
Pretraga Centralnоg Registra

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Bulevar kralja Aleksandra 15, Beograd 11000
Tel: +381 11 3408 900    Fax: +381 11 3343 379
Email: оffice@poverenik.rs