COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION

logo novi


COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION



logo novi

COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE AND PERSONAL DATA PROTECTION

Version in Serbian only.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности примио је делегацију Уговорне привредне такси коморе Србије (УПТКС) у чијем саставу су били Драган Јовановић председник УПТКС, Саша Кнежевић заменик председника УПТКС и Милорад Ђокић в.д. генералног секретара.

Представници таксиста обавестили су Повереника да заступају интересе 16 хиљада таксиста предузетника у Србији, да су се више пута обраћали разним државним институцијама од Пореске управе, преко неколико министарстава до председника Републике у циљу решавања нагомиланих проблема које таксисти имају, у вези са порезима, здравственим осигурањем, основним средствима и сл. али да нажалост, нису удостојени било каквог одговора.

Повереник је делегацији таксиста објаснио да им формалну заштиту њихових права може пружити само у оквиру својих законом утврђених овлашћења, дакле у мери у којој се њихови захтеви заснивају на Закону о слободном приступу информацијама од јавног значаја. Ван тога, како год оцењивао начин на који други државни органи комуницирају с грађанима и окружењем, повереник формално на то не може утицати, али им је независно од тога обећао да ће се органима којима су се они обраћали, и он обратити са молбом да на адекватан начин одговоре на њихова питања, односно захтеве за разговор.