COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION

logo novi


COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION



logo novi

COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE AND PERSONAL DATA PROTECTION

Version in Serbian only.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић примио је Амбасадора Републике Хрватске, Гордана Бакоту и задржао се с њим у дужем разговору.

Повереник и Амбасадор су разговарали о значају унапређења сарадње између Србије и Хрватске у свим областима у оквиру чега важно место има и сарадња у области заштите података о личности, констатујући да интензитет и личних, пословних и других веза између грађана бивших југословенских република додатно појачава значај сарадње у овој области.

Повереник је нагласио да институција Републике Србије коју представља посебно прати резултате и искуства држава, бивших југословенских република које су постале чланице ЕУ и хармонизовале своје правне поретке са европским.

Разговарано је и о међународној конференцији, посвећеној ступању на снагу Генералне уредбе о заштити података о личности (ГДПР-а), која ће, у организацији Повереника, бити одржана у Београду средином априла ове године, а на којој ће учешће узети повереници или руководиоци агенција за заштиту личних података свих бивших југословенских република.