COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION

logo novi


COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION



logo novi

COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE AND PERSONAL DATA PROTECTION

Version in Serbian only.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности одржао је 8-9 и 13-14. августа две дводневне обуке „Закон о слободном приступу информацијама од јавног значаја у пракси,".

Обуке су организоване за овлашћена лица у органима власти за поступање по захтевима за слободан приступ информацијама од јавног значаја и лица која су задужена за израду и ажурирање информатора о раду.

На овим обукама учесници су имали прилику да се упознају са интересантним случајевима из праксе Повереника и да дискутују о отвореним питањима. У делу обуке посвећеном информаторима у раду учесници су упознати са најчешћим грешкама у изради Информатора, као и са примерима добре праксе.

Обукама су присуствовали представници више од 50 органа власти (независна тела, министарства, органи и организације, јавна предузећа правосудни органи, органи локалне самоуправе) Учесници на обукама дали су високе оцене за реализацију ових активности, а међу коментарима учесника честа је била сугестија да је неопходно „још оваквих обука“.