COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION

logo novi


COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION



logo novi

COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE AND PERSONAL DATA PROTECTION

Version in Serbian only.

У среду 26.9.2018. године од 10,00 до 17,00 часова у Хотелу „Зира“, округли сто на тему „У сусрет изменама и допунама Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја“ у организацији УСАИД-а и Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

 Учесници округлог стола су г. Родољуб Шабић, повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, гђа Jacquelyn Williams-Bridgers, директорка Пројекта за одговорну власт, гђа Станојла Мандић, заменица повереника, гђа Rosana Lemut Strle, бивша заменица Информацијског повереника Републике Словеније, угледни универзитетски професори, представници правосудних органа, државних органа и институција, невладиног сектора.

 Закон о слободном приступу информацијама од јавног значаја који је донедавно сматран најбољим законом у овој области, ускоро се мења. Да ли се предложеним решењима стварају недодирљиви органи јавне власти и да ли ће бити заштићених? Да ли ће предложене измене закона обесмислити функцију Повереника за приступ информацијама од јавног значаја и заштиту података о личности? На ова питања отворени смо да тражимо и пружимо одговоре.

 За све додатне информације можете се обратити г. Марку Милошевићу (имејл: marko.milosevic@poverenik.rs) или гђи Славољупки Павловић (имејл: slavoljupka.pavlovic@poverenik.rs).