COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION

logo novi


COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION



logo novi

COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE AND PERSONAL DATA PROTECTION

Version in Serbian only.

slikaПовереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић примио је данас председника Савета Агенције за заштиту података о личности и слободан приступ информацијама Републике Црне Горе Мухамеда Ђокаја и директора Агенције Чедомира Митровића и задржао се са њима у дугом разговору.

Повереник и његови гости разговарали су о ефектима примене европске Опште уредбе о заштити података (ГДПР) и могућим проблемима у вези са том применом са којима ће се суочавати и грађани и привредни субјекти Србије и Црне Горе.

У разговору су анализирани резултати примене Меморандума о сарадњи који су Повереник и Агенција закључили у децембру прошле године у Подгорици. Изражена је пуна сагласност и задовољство поводом сарадње и размене искустава која се одвија у пријатељској и колегијалној атмосфери и потврђен интерес да се сарадња настави.

Повереник и представници Агенције у потпуности су сагласни у погледу потребе унапређења сарадње са независним органима који обезбеђују заштиту података о личности у другим републикама бивше Југославије, односно у погледу интезивирања сарадње која је већ успостављена потписивањем Декларације Иницијативе 20и7.