COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION

logo novi


COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION



logo novi

COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE AND PERSONAL DATA PROTECTION

Version in Serbian only.

У складу са обавезама које произилазе из Закона о заштити података о личности, Повереник је донео и објавио пети по реду подзаконски акт - Одлуку о листи врста радњи обраде података о личности за које се мора извршити процена утицаја на заштиту података о личности и тражити мишљење Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности („Службени гласник РС“ број 45/2019). Претходна четири које је Повереник донео и објавио су:

  1. Правилник о обрасцу и начину вођења евиденције лица за заштиту података о личности („Службени гласник РС“ број 40/2019)
  2. Правилник о обрасцу и начину вођења интерне евиденције о повредама Закона о заштити података о личности и мерама које се у вршењу инспекцијског надзора предузимају („Службени гласник РС“ број 40/2019)
  3. Правилник о обрасцу обавештења о повреди података о личности и начину обавештавања Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности о повреди података о личности („Службени гласник РС“ број 40/2019)
  4. Правилник о обрасцу притужбе („Службени гласник РС“ број 40/2019)

Сви ови подзаконски акти ступају на снагу осмог дана од дана објављивања у „Службеном гласнику Републике Србије”, а примењују се од дана примене Закона о заштити података о личности, 21. августа 2019. године.

Поверeник наставља са радом на доношењу других подзаконских аката у складу са Законом о заштити података о личности.