COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION

logo novi


COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION



logo novi

COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE AND PERSONAL DATA PROTECTION

Version in Serbian only.

IMG 4821Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Милан Мариновић, примио је шефа Мисије Савета Европе у Београду Тобијаса Флесенкемпера и са њим разговарао о питањима из области рада Повереника.

Главна тема разговора се односила на активности у области заштите података о личности и изазове које са собом носи предстојећа примена новог Закона о заштити података о личности, с посебним освртом на иницијативу Повереника упућену Народној скупштини у вези одлагања примене новог Закона о заштити података о личности, као и потписивање Протокола којим се мења Конвенција о заштити лица у односу на аутоматску обраду личних података (Конвенција 108) Савета Европе, усвојенe 2018. године. Шеф Мисије СЕ и повереник су се усагласили да би било веома корисно да Конвенција буде ратификована што је пре могуће.

Господин Флесенкемпер је честитао гдину Мариновићу избор на функцију Повереника  и изразио заинтересованост и за друге изазове са којима се Повереник суочава у раду, укључујући проблематику слободе приступа информацијама. Такође, шеф Мисије СЕ изразио је пуну спремност своје организације да пружи подршку активностима Повереника.