COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION

logo novi


COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION



logo novi

COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE AND PERSONAL DATA PROTECTION

Version in Serbian only.

NVO5.9.2019 Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Милан Мариновић, примио је данас представнике организација цивилног друштва које су, поред осталог, посвећене заштити приватности и података о личности, и то: Комитета правника за људска права (Yucom), Шер Фондације (Share), Партнера за демократске промене Србија (Партнери Србија) и Београдског центра за безбедносну политику (БЦБП).

Ове организације су обавестиле Повереника о својим досадашњим, као и планираним активностима у наредном периоду, у вези са изазовима које доноси примена Закона о заштити података о личности.

Повереник је посебно указао да ће у наредном периоду одржати бројне обуке за одговарајуће представнике руковалаца и обрађивача података о личности, како би се ови што боље оспособили за примену Закона о заштити података о личности.

Такође, Повереник је истакао и да организације цивилног друштва сматра компетентним и одговорним сарадницима у области заштите података о личности, посебно у наступајућим активностима подизања јавне свести о правима и обавезама које произлазе из предметног Закона.