COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION

logo novi


COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION



logo novi

COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE AND PERSONAL DATA PROTECTION

Version in Serbian only.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Милан Мариновић, примио је данас представнике УСАИД Пројекта за одговорну власт (GAI), Jacquelyn Williams-Bridgers и Benjamin Allen, са сарадницима.

У дужем, отвореном и срдачном разговору, повереник је упознао представнике УСАИД са активностима које реализује, као и са изменама и допунама Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја које је предложио надлежном Министарству за државну управу и локалну самоуправу. Истовремено, повереник је најавио обележавање Међународног дана права јавности да зна, 28. септембра 2019. године и поновио позив представницима УСАИД да узму учешће на овом скупу.

Такође, повереник је упознао представнике УСАИД и са актуелним изазовима у односу на примену Закона о заштити података о личности, као и са активностима које, с тим у вези, остварује и које планира да остварује у наредном периоду, с посебним акцентом на предстојеће обуке великог броја руковалаца и обрађивача података о личности.

Представници УСАИД су се захвалили на свим примљеним информацијама и изразили спремност да подрже Повереника у његовим активностима на афирмацији, како права на приступ информацијама од јавног значаја, тако и права на заштиту података о личности.