COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION

logo novi


COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION



logo novi

COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE AND PERSONAL DATA PROTECTION

Version in Serbian only.

Међународна конференција „Заштита података о личности“, одржава се у Москви, 07. новембра 2019, а организатор Конференције је, 10. пут по реду, руско тело надлежно за заштиту података о личности - Роскомнадзор.

Теме о којима се дискутује на Конференцији, поред осталог су: усклађивање националног законодавства у области заштите података о личности са међународним документима, обрада тзв. великих података, анонимизација података о личности, интернет као изазов и претња приватности, заштита права лица на која се подаци односе.

На Конференцији учествују Милан Мариновић, повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности и Златко Петровић, помоћник генералног секретара, са излагањем на тему „Нови правни оквир заштите података о личности у Републици Србији“.

Пре почетка Конференције одржан је састанак повереника Милана Мариновића и Александра Александровича Жарова, директора Роскомнадзора, на ком су разменили искуства о текућој ситуацији у области заштите података о личности у обе државе и потписали Кодекс добре праксе.