COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION

logo novi


COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION



logo novi

COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE AND PERSONAL DATA PROTECTION

Version in Serbian only.

У понедељак 28.09.2020. године од 11.00 до 12.30 часова, Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, са партнерским институцијама, обележиће Међународни дан права јавности да зна.

Услед ситуације која је проузрокована вирусом SARS-CoV-2, ове године Међународни дан права јавности да зна ће се обележити у складу са прописаним мерама надлежних органа. Наиме, само добитници награда и говорници ће бити присутни у свечаној сали Клуба посланика уз поштовање прописаних превентивних мера, док ће сви остали заинтересовани моћи да прате догађај уживо, on-line путем званичног

.

Говорници су: г. Милан Мариновић, повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности; њ.е. Сем Фабрици, шеф Делегације Европске уније у Србији;  њ.е. Андреа Орицио, шеф Мисије ОЕБС у Србији; гђа Надиа Ћук, заменица шефа Канцеларије Савета Европе у Београду и г. Мајк де ла Роса, директор Мисије УСАИД у Србији.

Помоћница генералног секретара Славољупка Павловић представиће Публикацију IX –  „Ставови и мишљења Повереника“, која ће истог дана бити доступна на сајту Повереника у делу Публикације.