Version in Serbian only.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности примио је 30.10.2020. године писмене одлуке компанија Netflix International B.V. и Booking.com B.V., са седиштем у Амстердаму, Холандија, којом ове компаније именују своје представнике за Републику Србију, у складу са Законом о заштити података о личности.

Представник ових компанија за Републику Србију је Адвокатска канцеларија Микијељ Јанковић и Богдановић, са адресом Влајковићева 28, Београд.

У складу са законом, овом представнику се, уз компанију Netflix International B.V. и ;Booking.com B.V., односно уместо њих, Повереник или друго лице може обратити у погледу свих питања у вези са обрадом података о личности, а у циљу обезбеђивања поштовања одредби овог закона.

Именовању представника ових компанија претходило је иницијално обраћање SHARE фондације, која је указала на исту обавезу.

Повереник поново апелује на друге стране компаније које имају обавезу именовања свог представника у Републици Србији, у складу са Законом о заштити података о личности, да исту обавезу изврше и тиме покажу свест о обавези поштовања владавине права и приватности својих корисника.


Monthly Statistical Report

in the field of Access to Information

and Personal Data Protection

30.12.2020.

PENDING: 2.994

DONE: 96.249

 

Read more...
 Портал отворених података