POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Rodoljub Šabić primio je Delegaciju Saveta Evrope u kojoj su bili Anna Rurka, predsednica INGO's (Konferencije međunarodnih NVO u SE), Irina Sahakyan Vetter i Mery Ann Hennessey, zamenica šefa Misije SE i šefica sektora za civilno društvo Misije SE u Beogradu.

Glavna tema razgovora bio je odnos državnih institucija prema subjektima nevladinog sektora i prema medijima i iskustva i ocene Poverenika s tim u vezi.

Predstavnici SE zanimali su se za informacije o radu institucije Poverenika u obe oblasti njegovog delovanja, i prava javnosti da zna i zaštite podataka o ličnosti, a posebno za informacije o neadekvatnom odnosu drugih državnih organa prema obavezama koje imaju u cilju implementacije oba zakona koje Poverenik štiti.

Poseban predmet interesovanja bili su hronični problemi i zabrinjavajući propusti i docnje izvršne i zakonodavne vlasti u vezi sa usaglašavanjem normativnog poretka Republike Srbije u oblasti zaštite podataka o ličnosti sa demokratskim standardima.


Zbirni mesečni statistički podaci
na dan 29.2.2024.

U PROCEDURI: 13.491
OBRAĐENO: 151.189

Opširnije...