POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti primio je delegaciju Ugovorne privredne taksi komore Srbije (UPTKS) u čijem sastavu su bili Dragan Jovanović predsednik UPTKS, Saša Knežević zamenik predsednika UPTKS i Milorad Đokić v.d. generalnog sekretara.

Predstavnici taksista obavestili su Poverenika da zastupaju interese 16 hiljada taksista preduzetnika u Srbiji, da su se više puta obraćali raznim državnim institucijama od Poreske uprave, preko nekoliko ministarstava do predsednika Republike u cilju rešavanja nagomilanih problema koje taksisti imaju, u vezi sa porezima, zdravstvenim osiguranjem, osnovnim sredstvima i sl. ali da nažalost, nisu udostojeni bilo kakvog odgovora.

Poverenik je delegaciji taksista objasnio da im formalnu zaštitu njihovih prava može pružiti samo u okviru svojih zakonom utvrđenih ovlašćenja, dakle u meri u kojoj se njihovi zahtevi zasnivaju na Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja. Van toga, kako god ocenjivao način na koji drugi državni organi komuniciraju s građanima i okruženjem, poverenik formalno na to ne može uticati, ali im je nezavisno od toga obećao da će se organima kojima su se oni obraćali, i on obratiti sa molbom da na adekvatan način odgovore na njihova pitanja, odnosno zahteve za razgovor.


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...