POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić primio je Ambasadora Republike Hrvatske, Gordana Bakotu i zadržao se s njim u dužem razgovoru.

Poverenik i Ambasador su razgovarali o značaju unapređenja saradnje između Srbije i Hrvatske u svim oblastima u okviru čega važno mesto ima i saradnja u oblasti zaštite podataka o ličnosti, konstatujući da intenzitet i ličnih, poslovnih i drugih veza između građana bivših jugoslovenskih republika dodatno pojačava značaj saradnje u ovoj oblasti.

Poverenik je naglasio da institucija Republike Srbije koju predstavlja posebno prati rezultate i iskustva država, bivših jugoslovenskih republika koje su postale članice EU i harmonizovale svoje pravne poretke sa evropskim.

Razgovarano je i o međunarodnoj konferenciji, posvećenoj stupanju na snagu Generalne uredbe o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR-a), koja će, u organizaciji Poverenika, biti održana u Beogradu sredinom aprila ove godine, a na kojoj će učešće uzeti poverenici ili rukovodioci agencija za zaštitu ličnih podataka svih bivših jugoslovenskih republika.


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...