POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti primio je Mateju Norčić Stamčar, otpravnicu poslova Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i grupu njenih saradnika.

Poverenik i otpravnica poslova Delegacije razgovarali su o problemima u vezi sa realizacijom zadataka utvrđenih u poglavljima 23 i 24 Akcionog plana koja se tiču pravosuđa, ljudskih prava, slobode i bezbednosti.

Otpravnicu poslova Delegacije posebno su zanimala ocena i mišljenje Poverenika o sadržini Nacrta Zakona o zaštiti podataka o ličnosti koji je nedavno prezentiralo Ministarstvo pravde. Poverenik je u razgovoru ponovio svoje poznate ocene o niskom kvalitetu Nacrta zakona, kako s normativnog tako i sa funkcionalnog aspekta i s tim u vezi informisao goste o tome da je Ministarstvu pravde dostavio obimno (25 strana) mišljenje na Nacrt zakona.

Otpravnica poslova Delegacije zamolila je da Poverenik kopiju mišljenja na engleskom jeziku stavi na raspolaganje Delegacije, što je Poverenik prihvatio.

Imajući u vidu da je transparentnost jedan od principa procesa pridruživanja, što je i u razgovoru zajednički konstatovano, Poverenik još jednom poziva Ministarstvo pravde da objavi integralni tekst mišljenja na Nacrt zakona o zaštiti podataka o ličnosti koji je još proletos dobilo iz Evropske komisije.


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...