POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti održao je 8-9 i 13-14. avgusta dve dvodnevne obuke „Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja u praksi,".

Obuke su organizovane za ovlašćena lica u organima vlasti za postupanje po zahtevima za slobodan pristup informacijama od javnog značaja i lica koja su zadužena za izradu i ažuriranje informatora o radu.

Na ovim obukama učesnici su imali priliku da se upoznaju sa interesantnim slučajevima iz prakse Poverenika i da diskutuju o otvorenim pitanjima. U delu obuke posvećenom informatorima u radu učesnici su upoznati sa najčešćim greškama u izradi Informatora, kao i sa primerima dobre prakse.

Obukama su prisustvovali predstavnici više od 50 organa vlasti (nezavisna tela, ministarstva, organi i organizacije, javna preduzeća pravosudni organi, organi lokalne samouprave) Učesnici na obukama dali su visoke ocene za realizaciju ovih aktivnosti, a među komentarima učesnika česta je bila sugestija da je neophodno „još ovakvih obuka“.


Zbirni mesečni statistički podaci
na dan 29.2.2024.

U PROCEDURI: 13.491
OBRAĐENO: 151.189

Opširnije...