POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Rodoljub Šabić i predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić, otvoriće 10. septembra 2018. godine u Skupštinskoj sali Skupštine Grada Požarevca skup "Dani Poverenika".

Reč je o poslednjem u nizu dvodnevnih skupova čija svrha je obuka građana i zaposlenih, odnosno angažovanih u organima javne vlasti, civilnom sektoru, medijima i različitim organizacijama i institucijama, s ciljem da steknu osnovna ili nadograde postojeća znanja o pravu na pristup informacijama od javnog značaja, pravu na zaštitu podataka o ličnosti i da se bliže upoznaju sa radom institucije Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Učesnici će imati priliku da o pravima i obavezama koje proizilaze iz Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i Zakona o zaštiti podataka o ličnosti razgovaraju sa poverenikom i saradnicima i drugim eminentnim stručnjacima u oblasti slobodnog pristupa informacijama i zaštite podataka o ličnosti. Pored toga, moći će da se bliže upoznaju sa institucijom Poverenika, kao i da se kroz praktične primere i najzanimljivije slučajeve upoznaju sa praksom u primeni dva zakona koja Poverenik štiti.

Reč je o aktivnostima koje se odvijaju u okviru projekta koji Poverenik realizuje uz podršku Kraljevine Norveške. Planirano je i tokom 2018. godine organizovano pet dvodnevnih obuka o ostvarivanju prava iz nadležnosti Poverenika u pet različitih gradova Srbije.

„Dani Poverenika“ već su organizovani i održani u Novom Pazaru, Šapcu, Zrenjaninu i Vranju, a poslednji predviđeni skup organizuje se u Požarevcu.


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...