POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Od srede 26.9. do petka 28.9.2018. godine biće organizovano niz događaja kojima se obeležava Međunarodni dan prava javnosti da zna.

-           U sredu 26.9.2018. godine od 10,00 do 17,00 časova u Hotelu „Zira“, biće održan okrugli sto na temu „U susret izmenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja“ u organizaciji USAID-a i Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

-           U četvrtak 27.9.2018. godine od 12,00 do 14,30 časova u Medija centru biće održan Forum o slobodnom pristupu informacijama – „Zašto je slobodan pristup informacijama važan za nas?“ u organizaciji USAID-a i CRTE.

-           U petak 28.9.2018. godine od 11,00 do 14,00 časova, u svečanoj sali Kluba poslanika, u Ulici Tolstojeva 2, u Beogradu, biće svečano obeležen Međunarodni dan prava javnosti da zna u organizaciji Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i Misije OEBS u Srbiji. Tom prilikom tradicionalno Poverenik će uručiti priznanja predstavnicima organa javnih vlasti koji su se u proteklih godinu dana istakli u afirmisanju prava javnosti da zna i transparentnosti rada.

            Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja koji je donedavno smatran najboljim zakonom u ovoj oblasti, uskoro se menja. Da li se predloženim rešenjima stvaraju nedodirljivi organi javne vlasti i da li će biti zaštićenih? Da li će predložene izmene zakona obesmisliti funkciju Poverenika za pristup informacijama od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti? Na ova pitanja otvoreni smo da tražimo i pružimo odgovore.

            Za sve dodatne informacije možete se obratiti g. Marku Miloševiću na imejl: marko.milosevic@poverenik.rs kao i gđi Slavoljupki Pavlović na imejl: slavoljupka.pavlovic@poverenik.rs.


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...