POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić primio je danas Ambasadora Kraljevine Norveške u Srbiji, Nj.E. Arne Sannes Bjørnstada i zadržao se sa njim u dužem razgovoru.

Glavna tema razgovora bio je završetak Projekta „Izgradnja kapaciteta Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti za efektivno i adekvatno izvršavanje njegovih zakonskih ovlašćenja i obezbeđivanje ostvarivanja prava na slobodan pristup informacijama i prava na zaštitu podataka u skladu sa evropskim standardima", koji je finansiran iz sredstava bespovratne pomoći Bilateralnog programa Kraljevine Norveške.

Zajednički je konstatovano da je Projekat koji je trajao 38 meseci, realizovan besprekorno, na najbolji mogući način. Posebna vrednost predstavlja činjenica da je realizovan sa veoma korisnim efektima, ne samo po unapređenje resursa same institucije Poverenika, već i za niz organa vlasti na državnom i lokalnom nivou.

Ambasador se interesovao za stavove poverenika u vezi sa uspostavljanjem novog zakonodavnog okvira u oblastima ljudskih prava koja Poverenik štiti, a posebno za oblast zaštite podataka o ličnosti, naglasivši spremnost Norveške da i ubuduće pruža podršku instituciji Poverenika.

Razgovarano je i o odnosu izvršne i zakonodavne vlasti prema instituciji Poverenika, a Аmbasador je ocenio delovanje Poverenika kao nezavisne institucije kao veoma vredno i korisno.  

Ambasador je posebno naglasio veliki lični doprinos aktuelnog poverenika izgradnji institucije kao izuzetan, i izrazio uverenje da među saradnicima poverenika postoje ljudi koji bi funkciju poverenika mogli da vrše na valjan način.


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...