Čitaj mi

20190423 102731

Zamenica poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Stanojla Mandić, primila je šefa Misije Saveta Evrope u Beogradu Tobijasa Flesenkempera, sa kojim je razgovarala o pitanjima iz oblasti rada Poverenika.

Glavna tema razgovora se odnosila na aktivnosti u oblasti zaštite podataka o ličnosti, predstojeću primenu novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i potpisivanje Protokola kojim se menja Konvencija o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka (Konvencija 108) Saveta Evrope, usvojenog 10. oktobra 2018. godine.

Gospodin Flesenkemper je izrazio zainteresovanost i za druge izazove sa kojima se Poverenik suočava u radu, uključujući problematiku slobode pristupa informacijama. Takođe, ukazao je i na značaj izbora novog poverenika u što kraćem roku i izrazio spremnost svoje organizacije da pruži podršku aktivnostima Poverenika.


Упознајте Повереника

Zbirni mesečni statistički podaci iz oblasti dostupnosti informacija i zaštite podataka o ličnosti na dan 31.8.2019. U PROCEDURI: 3.426 OBRAĐENO: 80.683

Opširnije...
Portal otvorenih podataka