Čitaj mi

Stanojla Mandić, zamenica; Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti učestvovala je na Trećem skupu „Inicijativa 2017“ koji je održan 26-28. maja 2019. godine, u Budvi. Predstavnici Poverenika koji su učestvovali u radu ovog skupa bili su i Marinko Radić, generalni sekretar i Zlatko Petrović, pomoćnik generalnog sekretara.

Grupu „Inicijativa 2017“ čine nadzorni organi za zaštitu podataka o ličnosti Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Severne Makedonije, Slovenije i Srbije, čiji su predstavnici govorili o stanju usklađenosti nacionalnog zakonodavstva sa Opštom uredbom za zaštiti podatka (GDPR).

Većina država čiji nadzorni organi za zaštitu podataka o ličnosti čine grupu „Inicijativa 2017“, a u ovom momentu to su Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija i Slovenije, nisu donele svoje zakone u cilju usklađivanja sa GDPR, zbog čega su rukovodioci  nadzornih organa grupe „Inicijativa 2017“ pozvali nadležne organe tih država da to učine što pre.


Zbirni mesečni statistički podaci iz oblasti dostupnosti informacija i zaštite podataka o ličnosti na dan 30.11.2019. U PROCEDURI: 3.958 OBRAĐENO: 85.025

Opširnije...
 Portal otvorenih podataka