POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Stanojla Mandić, zamenica; Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti učestvovala je na Trećem skupu „Inicijativa 2017“ koji je održan 26-28. maja 2019. godine, u Budvi. Predstavnici Poverenika koji su učestvovali u radu ovog skupa bili su i Marinko Radić, generalni sekretar i Zlatko Petrović, pomoćnik generalnog sekretara.

Grupu „Inicijativa 2017“ čine nadzorni organi za zaštitu podataka o ličnosti Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Severne Makedonije, Slovenije i Srbije, čiji su predstavnici govorili o stanju usklađenosti nacionalnog zakonodavstva sa Opštom uredbom za zaštiti podatka (GDPR).

Većina država čiji nadzorni organi za zaštitu podataka o ličnosti čine grupu „Inicijativa 2017“, a u ovom momentu to su Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija i Slovenije, nisu donele svoje zakone u cilju usklađivanja sa GDPR, zbog čega su rukovodioci  nadzornih organa grupe „Inicijativa 2017“ pozvali nadležne organe tih država da to učine što pre.


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...