POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Međunarodna konferencija „Zaštita podataka o ličnosti“, održava se u Moskvi, 07. novembra 2019, a organizator Konferencije je, 10. put po redu, rusko telo nadležno za zaštitu podataka o ličnosti - Roskomnadzor.

Teme o kojima se diskutuje na Konferenciji, pored ostalog su: usklađivanje nacionalnog zakonodavstva u oblasti zaštite podataka o ličnosti sa međunarodnim dokumentima, obrada tzv. velikih podataka, anonimizacija podataka o ličnosti, internet kao izazov i pretnja privatnosti, zaštita prava lica na koja se podaci odnose.

Na Konferenciji učestvuju Milan Marinović, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i Zlatko Petrović, pomoćnik generalnog sekretara, sa izlaganjem na temu „Novi pravni okvir zaštite podataka o ličnosti u Republici Srbiji“.

Pre početka Konferencije održan je sastanak poverenika Milana Marinovića i Aleksandra Aleksandroviča Žarova, direktora Roskomnadzora, na kom su razmenili iskustva o tekućoj situaciji u oblasti zaštite podataka o ličnosti u obe države i potpisali Kodeks dobre prakse.


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...