POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić dostavio je Narodnoj skupštini odgovor na poslaničko pitanje koje je poslanik Aleksandar Martinović postavio na sednici Narodne skupštine 2.oktobra 2018.godine.

To "poslaničko pitanje" postavljeno je u uličarskom maniru, propraćeno uvredama poput "lažni poverenik" i ničim argumentovanim teškim optužbama da poverenik "radi protiv interesa države" i insinuacijama da "radi za strane službe". Radi se o nastavku kontinuirane akcije proturanja neistina i uvreda na račun institucije i ličnosti Poverenika. U istu svrhu služe i pitanja koja je na istoj sednici Martinović (u vezi sa radom Poverenika) postavio DRI. I u tim pitanjima Martinović se služi izmišljotinama i jednu nepreciznu novinarsku interpretaciju događaja predstavlja kao izjave poverenika, pa izmišlja da je poverenik npr. izjavio da je lično pozvao DRI, i da je Izveštaj DRI objavljen na sajtu DRI, iako poverenik to nikad nije rekao, naprotiv, u više navrata je rekao (BLIC 1.10.2018., TV N1 27.9.2018.) da nije bilo potrebe da poziva DRI, jer je već bila u redovnoj kontroli, kao i da će Izveštaj DRI tek biti objavljen.

Postavljajući pitanja "da li je istina" propraćena konstatacijom "kao što je Šabić rekao", za stvari koje Šabić uopšte nije rekao, odnosno o kojima je govorio sasvim obrnuto, Martinović providno, maliciozno pokušava da od DRI dobije odgovore kojima bi "dokazao" da poverenik "ne govori istinu".

Nezavisno od Martinovićeve zlonamernosti, pa i od činjenice da na poslanička pitanja Vlada i drugi organi vlasti, više praktično uopšte ne odgovaraju, poverenik je, poštujući značaj koji ovom institutu pridaje Ustav Republike Srbije, odgovorio.

.

Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...