Čitaj mi

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti ocenjuje kao konstruktivan način na koji je Komora javnih izvršitelja reagovala na dopis koji joj je Poverenik uputio ukazujući na povrede prava na zaštitu podataka o ličnosti u postupcima koje vode javni izvršitelji.

Komora je obavestila Poverenika da je po prijemu dopisa Poverenika, sve javne izvršitelje upozorila na obavezu da svoje radnje usklade sa odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Komora je naglasila da ovo pitanje smatra veoma važnim i u cilju pravilnog preduzimanja svih mera radi otklanjanja i sprečavanja nepravilnosti u obradi podataka o ličnosti, zamolila održavanje sastanka i konsultacija sa predstavnicima Poverenika.

Služba Poverenika će izaći u susret tom zahtevu i pružiti odgovarajuću stručnu pomoć u razmatranju svih pitanja u vezi sa efikasnijim preduzimanjem potrebnih mera.

Ministarstvo pravde koje je po Zakonu o izvršenju i obezbeđenju nadležno za nadzor nad radom javnih izvršitelja, a kome je Poverenik istovremeno kada i Komori javnih izvršitelja uputio dopis u kome se ukazuje na kontinuirane i učestale povrede Zakona o zaštiti podataka o ličnosti od strane javnih izvršitelja, tim povodom se još nije izjasnilo.


Упознајте Повереника

Zbirni mesečni statistički podaci iz oblasti dostupnosti informacija i zaštite podataka o ličnosti na dan 31.5.2019 U PROCEDURI: 3.572 OBRAĐENO: 78.265

Opširnije...
Portal otvorenih podataka