POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Dana 16. januara 2019. na sajtovima www.danas.rs i htpps.srbin.info objavljena je izjava Milana Stamatovića, predsednika Inicijativnog odbora "Zdrave Srbije", u kojoj on, pored ostalog, postavlja i pitanje „ko je kreirao, platio i naredio emitovanje tih monstruoznih optužnica koje su, pre tačno godinu dana, rezultovale javnom egzekucijom Olivera Ivanovića, usred bela dana, u centru srpske Mitrovice“. Takođe, M.S. pita i ko je iste „predao na ruke“ vlasniku TV Pink i zašto.

M.S. odgovore na ova pitanja traži od jedne političke stranke i od nekoliko državnih organa, pored ostalog i od Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

S tim u vezi, Poverenik ukazuje da nije državni organ nadležan za vođenje krivične istrage i da ne raspolaže informacijama koje su odgovori na postavljena pitanja u vezi sa predmetnim slučajem.

Poverenik se kao i uvek do sada dosledno zalaže da organi javne vlasti, u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, sve informacije od javnog značaja kojima organi raspolažu i za koje postoji opravdan interes javnosti da ih zna, učine dostupnim javnosti.


Zbirni mesečni statistički podaci
na dan 29.2.2024.

U PROCEDURI: 13.491
OBRAĐENO: 151.189

Opširnije...