POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Monografija poverenika 15 godina korica 2 final 

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, uz učešće velikog broja predstavnika organa vlasti, diplomatskog kora, medija, udruženja građana, organizovao je skup posvećen obeležavanju 15 godina od uspostavljanja institucije Poverenika. Na skupu je predstavljena i „Jubilarna monografija 15 godina rada Poverenika“.;

Prisutnima su se obratili Stanojla Mandić, zamenica poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Marinko Radić, generalni sekretar službe Poverenika, Mojca Prelesnik (Mojca Prelesnik), slovenačka poverenica i Nevena Ružić, pomoćnica generalnog sekretara.

Povodom obeležavanja 15 godina od uspostavljanja institucije Poverenika, zamenica poverenika, Stanojla Mandić, osvrnula se na stanje u oblasti slobodnog pristupa informacijama i zaštite podataka o ličnosti.

Brojka od 76.239 predmeta, kao i porast broja predmeta iz godine u godinu, govori o prepoznavanju potrebe za postojanjem ovog nezavisnog orana. Generalni sekretar se osvrnuo na razvoj službe koja je počela sa 6 zaposlenih u prvoj godini, da bi u 2019. služba brojala 76 ljudi, koja je uprkos kadrovskim i finansijskim poteškoćama uspela da privuče i zadrži odličan kadar.

Nadovezujući se na prethodno iznete tvrdnje, Nevena Ružić je ukazala da se sve navedeno i više od toga, nalazi u publikaciji „Jubilarna monografija - 15 godina rada Poverenika“

Na kraju svečanog dela, slovenačkoj poverenici Mojci Prelesnik, uručena je zahvalnica za institucionalnu podršku i saradnju, koja se proteže od osnivanja institucije Poverenika.


Zbirni mesečni statistički podaci
na dan 29.2.2024.

U PROCEDURI: 13.491
OBRAĐENO: 151.189

Opširnije...