POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Zastarelo
Čitaj mi

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić i ambasador Žozep Ljoveras, šef delegacije Evropske komisije razgovarali su danas u Beogradu. Predmet razgovora bila su pitanja u vezi sa približavanjem Srbije EU, odnosno sa usklađivanjem njenog pravnog poretka sa evropskim, posebno rezultati na planu unapređenja ljudskih prava i sloboda i borbe protiv zloupotreba i korupcije.

Tim povodom Poverenik Rodoljub Šabić je izjavio:

„Ambasador Ljoveras je u ovom razgovoru potvrdio zainteresovanost EU za brže približavanje Srbije Uniji i njenu spremnost da nam u tome pomogne.

Saglasno smo konstatovali da usklađivanje našeg pravnog poretka sa evropskim predstavlja veoma obiman i kompleksan posao čija realizacija od naših nadležnih organa traži izuzetnu odgovornost, ali i to da usvajanje velikog broja zakona, samo po sebi nije dovoljno i da je izuzetno važno obezbediti primenu novih zakona uspostavljanjem institucija i angažovanjem ljudi koji to mogu da urade. Ostvarivanje novousvojenih standarda u praksi, u realnom životu je prava mera našeg približavanja EU.

U tom kontekstu, naglašavajući značaj slobode pristupa informacijama za ostvarivanje mnogih drugih sloboda i prava i za borbu protiv zloupotreba, ambasador Ljoveras je pokazao veliko interesovanje za aktivnosti i rezultate službe Poverenika za informacije i izrazio spremnost da pruži pomoć i podršku.“

 


Zbirni mesečni statistički podaci
na dan 29.2.2024.

U PROCEDURI: 13.491
OBRAĐENO: 151.189

Opširnije...