POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Zastarelo
Čitaj mi

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić razgovarao je sa Čarlsom Gorensom i Andreasom Grosom, izvestiocima Monitoring komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope. Razgovor je vođen u okviru monitoring procedure ispunjavanja obaveza koje je Republika Srbija preuzela članstvom u Savetu Evrope. 

S tim u vezi, Poverenik Rodoljub Šabić je izjavio:

„Predmet razgovora bila su pitanja u vezi sa usklađivanjem našeg pravnog poretka sa evropskim u skladu sa standardima koji su afirmisani u okviru SE i EU. Poseban predmet interesovanja bili su praktični rezultati ostvareni na polju ljudskih prava i sloboda i u borbi protiv korupcije.

U razgovoru je naglašeno da uz usvajanje novih zakona podjednak značaj ima stvaranje uslova za njihovu primenu u realnom životu. Zadovoljan sam zbog toga što su, u tom kontekstu, izvestioci Monitoring komiteta kao veoma važne ocenili pomake na planu unapređenja slobode pristupa informacijama i doprinos koji tome daju Poverenik za informacije i njegova služba, kao i zbog toga što je ovaj razgovor potvrdio da u procesu usvajanja evropskih demokratskih standarda uključujući i slobodu pristupa informacijama možemo računati na pomoć i podršku Saveta Evrope.“

 


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...