POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Povodom odluke o uvođenju vanrednog stanja koju su 15. marta 2020. godine doneli predsednik Republike, predsednik Narodne skupštine i predsednik Vlade Republike Srbije i svim merama koje je s tim u vezi, a u cilju suzbijanja širenja virusa COVID-19, donela Vlada Republike Srbije, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti upućuje apel građanima Srbije da se ponašaju u svemu u skladu sa merama Vlade RS.

Poverenik poziva sve građane, a posebno one starije životne dobi, da se u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u Srbiji ponašaju odgovorno, samodisciplinovano, da iskažu puno razumevanje za postojeće okolnosti u kojima se našlo naše društvo kao i bezmalo celo čovečanstvo, kao i na jedinstvo ponašanja i delovanja u skladu sa merama i uputstvima nadležnih organa i tela Republike Srbije, poštujući savete stručnjaka.

Samo takvim disciplinovanim odnosom prema sebi samima i svom zdravlju, ali i prema članovima svoje porodice, prijateljima, komšijama, kolegama na poslu i svim drugim građanima koje srećemo makar samo u prolazu, možemo doprineti suzbijanju širenja virusa COVID-19.

Poverenik ovom prilikom konstatuje da su mediji u Srbiji shvatili značaj situacije u kojem se naše društvo nalazi jer se u skladu sa apelom Poverenika od 09 marta 2020. godine, uzdržavaju od objavljivanja podataka o ličnosti lica koja su inficirana virusom COVID-19.


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...