POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Milan Marinović, kao nezavisan državni organ nadležan za kontrolu poštovanja dva od osnovnih ljudskih prava - prava na obaveštenost i prava na zaštitu privatnosti, konstatuje da je, u moru loših i ružnih vesti, u ovo vreme teških iskušenja za ceo svet, za građane Srbije najvažnija ali i najpotrebnija informacija od javnog značaja da od danas u Srbiju počinje da stiže pomoć iz NR Kine.

Nepotrebno je i spominjati koliko je ova vest, u vremenu zatvorenih granica i izrazitog odsustva solidarnosti među državama, značajna za sve naše građane.

Pomoć u medicinskoj opremi i medicinskim i zaštitnim sredstvima, a posebno, što je možda još značajnije, u vidu slanja tima medicinskih stručnjaka koji su uspeli da u svojoj državi obuzdaju pošast zvanu korona virus, predstavlja ne samo, toliko potrebnu a teško dostupnu, neophodnu pomoć našoj državi i, pre svega, našem zdravstvenom sistemu, već, što je podjednako značajno, i preko potreban moralni podsticaj i podrška za sve građane Srbije, koji nas uverava da nismo sami u ovoj borbi sa podmuklim nevidljivim neprijateljem.

I kao što se mnoštvo puta u istoriji potvrdilo da se pravi prijatelj u nevolji poznaje, rukovodstvo i građani NR Kine su ovim gestom velikog dobročinstva pokazali da su nam pravi i odani prijatelji, iako i sami u situaciji u kojoj trpe teške posledice prouzrokovane korona virusom.

Još jednom, po ko zna koji put, pokazuje se da nije bogat onaj koji poseduje velike količine novca i druge materijalne vrednosti već onaj koji ima tako dobre i tako velike i iskrene prijatelje kao što su Srbiji i njenim građanima najmnogoljudniji narod i najmnogoljudnija država sveta.

Ovaj nesebični čin humanosti i dobročinstva mora ostati večno zapamćen i duboko urezan u kolektivnom sećanju našeg naroda kao čin koji je došao u jednom od najtežih trenutaka u našoj istoriji.

Večna zahvalnost NR Kini, njenom rukovodstvu i prijateljskom kineskom narodu za sve što za nas čine u ovim turobnim danima velikih iskušenja.

Živele Republika Srbija i Narodna Republika Kina i svi njihovi građani!

Zajedno do pobede u borbi protiv korona virusa!


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...