POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Zastarelo
Čitaj mi

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić primio je danas ambasadora Hans Ola Urstada, šefa Misije OEBS-a u Srbiji i njegove saradnike. Razgovarano je o dosadašnjim rezultatima u primeni Zakona o slobodnom pristupu informacijama, i o ustavnim odredbama kojima se garantuje slobodan pristup informacijama.    

Povodom toga Poverenik Rodoljub Šabić je izjavio:

„Razgovor je potvrdio potpunu saglasnost u pogledu ocene dosadašnjih rezultata i postojećih problema u primeni Zakona o slobodnom pristupu informacijama. Zajednička je ocena da je neophodno uraditi mnogo više na planu aktiviranja mehanizama odgovornosti za kršenje Zakona i obezbeđenje izvršenja odluka Poverenika. Takođe, punu saglasnost smo konstatovali i u pogledu značaja brzog donošenja i inplementacije savremenih zakona o klasifikaciji poverljivih podataka i o zaštiti podataka o ličnosti.

Misija OEBS-a je i do sada pružala značajnu pomoć i podršku u inplementaciji Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja. U nekim fazama primene Zakona ta je pomoć bila doslovno dragocena jer bez nje teško da bi se išta moglo uraditi. Veoma je dobro i važno što je ambasador Urstad i danas potvrdio bezrezervnu spremnost misije OEBS-a da nastavi da daje podršku u ostvarivanju slobode pristupa informacijama u našoj zemlji.“

 


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...