POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Zastarelo
Čitaj mi

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić razgovarao je danas sa Natašom Pirc Musar, Poverenicom za informacije Republike Slovenije.

Tim povodom, Poverenik Rodoljub Šabić je izjavio:

„Razgovor je potvrdio da smo uspostavili zaista odlične, prijateljske odnose koji predstavljaju više nego solidnu osnovu za nastavak konstruktivne saradnje. Moja slovenačka koleginica sa grupom saradnika, inače, boravi u Srbiji u sklopu realizacije jednog međunarodnog projekta monitoringa primene našeg Zakona o slobodnom pristupu informacijama, projekta za koji verujem da će biti u funkciji unapređenja primene zakona.

Nataša Pirc Musar je ocenila da, na planu unapređenja slobode pristupa informacijama, garantovanje prava na slobodan pristup informacijama novim Ustavom predstavlja veoma značajan rezultat.

Posebna tema razgovora bilo je pitanje zaštite podataka o ličnosti. Sasvim smo saglasni u oceni da Srbija treba što pre da donese savremeni Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, jer će, uz ostale negativne efekte, odsustvo tog zakona biti krupan i suštinski i formalan nedostatak u kontekstu našeg daljeg približavanja EU.

Vrlo sam zadovoljan dogovorom da intenziviramo saradnju, što, pored prenošenja dobrih slovenačkih iskustava, podrazumeva i sugestije u pogledu mogućih budućih normativnih, organizacionih i logističkih rešenja u ovoj oblasti.“

 


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...