POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Zastarelo
Čitaj mi

U saradnji Službe Poverenika za informacije od javnog značaja i MUP-a Srbije danas je u Beogradu održan seminar posvećen specifičnim  problemima koji se u primeni Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja javljaju u radu MUP-a.   

U radu seminara je učestvovalo 34 predstavnika Sekretarijata unutrašnjih poslova i 16 predstavnika Uprava iz sastava MUP-a Srbije.

U radu seminara je učestvovao i Poverenik Rodoljub Šabić, pa je tim povodom izjavio:

„Kvalitetan odgovor na obaveze iz Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja traži od organa vlasti da u svoj rad unesu dosta toga novog. Potrebna su nova znanja, nova organizaciona rešenja, nove tehnološke i logističke pretpostavke.

Seminar, koji smo održali, pokazao je dve zanimljive stvari. Prvo, interesovanje lica koja su u okviru MUP-a ovlašćena za postupanje po zakonu za sticanje novih znanja o različitim aspektima prava na slobodan pristup informacijama. I drugo, opredelenje MUP-a da, u funkciji izvršavanja obaveza koje ima po zakonu, primeni nova organizaciona rešenja.

Opredelenje da svaki sekretarijat i svaka uprava u okviru MUP-a ima posebno ovlašćeno lice za postupanje po zakonu imaće za posledicu kvalitetniju komunikaciju sa javnošću. Bilo bi dobro da slična rešenja  primene i drugi, pre svega, veliki državni organi, kod kojih tradicionalna, a nepotrebna  i preterana centralizacija predstavlja jedan od krupnijih problema u komunikaciji sa javnošću.”

 


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...