POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Zastarelo
Čitaj mi

Poverenik za informacije od javnog značaja i Misija OEBS-a u Srbiji i Crnoj Gori sporazumeli su se o nastavku saradnje na edukaciji zaposlenih u organima vlasti za primenu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Sporazum će omogućiti organizaciju i realizaciju seminara u pet regionalnih, odnosno okružnih centara.        

Tim povodom Poverenik Rodoljub Šabić je izjavio:

„Veoma sam zadovoljan zbog podrške koju Misija OEBS-a nastavlja da daje aktivnostima Poverenika za informacije od javnog značaja.

Edukacija, kao predmet podrške, jako je dobro izabrana. Edukacija građana, novinara, i naročito, i pre svega, zaposlenih u organima vlasti od velikog je značaja. Naime, slobodno se može reći da nedovoljan nivo znanja o standardima i obavezama koje uspostavlja nov zakon predstavlja jednu od glavnih prepreka za njegovu kvalitetnu primenu.

U saradnji sa Misijom OEBS-a, krajem prošle godine, s dobrim efektima održani su seminari u okružnim centrima Novi Sad, Niš, Kragujevac, Kraljeco i Kruševac. Mislim da se s pravom slični rezultati mogu očekivati i od pet predstojećih, koji će krajem februara i početkom marta biti održani u Pančevu, Smederevu, Užicu, Jagodini i Prokuplju.“

 


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...