POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Zastarelo
Čitaj mi

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić danas je u Beogradu razgovarao sa predsednicima, odnosno predstavnicima nacionalnih saveta mađarske, rumunske, slovačke i bugarske nacionalne manjine.         

U razgovoru su učestvovali predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava Državne zajednice.

Razgovarano je o ostvarivanju prava pripadnika nacionalnih manjina, posebno prava utvrđenih Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Poseban predmet razgovora predstavljalo je, u organizaciji Službe Poverenika, ovih dana okončano, objavljivanje Vodiča kroz Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja na jezicima nacionalnih manjina.

Tim povodom Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić izjavio je sledeće:

„Svaki naš građanin, nezavisno od svoje nacionalne pripadnosti, treba u Srbiji da se oseća kao svoj na svome.

Nazavisno od slike, koju o pravima pripadnika nacionalnih manjina kod nas, imaju u svetu, treba u svakom trenutku da delujemo na unapređenju tih prava. Verujem da smo objavljivanjem Vodiča kroz Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i na mađarskom, rumunskom, slovačkom, bugarskom i albanskom jeziku objektivno dali doprinos unapređenju tih prava.

Posebno sam zadovoljan što smo u tom pogledu danas postigli potpunu saglasnost i dogovorili se o saradnji u okviru koje će nacionalni saveti preuzeti značajnu ulogu u procesu afirmacije i distribucije Vodiča kroz Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.“

 


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...