POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Zastarelo
Čitaj mi

Danas je, seminarom u Novom Sadu, počela realizacija programa obuke kadrova u organima lokalne samouprave za primenu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja. Radi se o zajedničkoj akciji Poverenika za informacije i Misije OEBS-a u Srbiji i Crnoj Gori. Tim povodom Poverenik Rodoljub Šabić je izjavio:        

„Generalno, ne možemo biti zadovoljni nivoom spremnosti kadrova u organima vlasti za primenu Zakona o slobodnom pristupu informacijama. Uz to, evidentno je da se organi vlasti ne odnose na odgovarajući način prema zakonskoj obavezi da sprovode obuku kadrova. Zbog toga su aktivnosti na edukaciji kadrova jedan od važnijih zadataka za Povernika i njegovu službu.

Program, koji smo upravo započeli, treba da bude realizovan do kraja ove godine. To podrazumeva organizovanje seminara u pet regionalnih, odnosno okružnih centara, i uz okupljanje kadrova iz skoro četrdeset opština koje gravitiraju tim centrima. Centri su Novi Sad, Niš, Kragujevac, Kruševac i Kraljevo.

Inače, već sada razgovaram sa Misijom OEBS-a o mogućnosti da pomogne organizaciju sličnog lanca seminara, početkom naredne godine. Verujem da će ti razgovori imati dobar efekat.“

 


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...