Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Родољуб Шабић примио је Делегацију Савета Европе у којој су били Ана Рурка, председница INGO's (Конференције међуанродних НВО у СЕ), Ирина Сахајан Ветер и Мери Ен Хенеси, заменица шефа Мисије СЕ и шефица сектора за цивилно друштво Мисије СЕ у Београду.

Главна тема разговора био је однос државних институција према субјектима невладиног сектора и према медијима и искуства и оцене Повереника с тим у вези.

Представници СЕ занимали су се за информације о раду институције Повереника у обе области његовог деловања, и права јавности да зна и заштите података о личности, a посебно за информације о неадекватном односу других државних органа према обавезама које имају у циљу имплементације оба закона које Повереник штити.

Посебан предмет интересовања били су хронични проблеми и забрињавајући пропусти и доцње извршне и законодавне власти у вези са усаглашавањем нормативног поретка Републике Србије у области заштите података о личности са демократским стандардима.


Упознајте Повереника

Збирни месечни статистички подаци у области доступности информацијама и заштите података о личности на дан 30.9.2018. У ПРОЦЕДУРИ: 3.847 ОБРАЂЕНО: 69.274

Опширније...
 Портал отворених података