ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ



logo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ





Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности примио је делегацију Уговорне привредне такси коморе Србије (УПТКС) у чијем саставу су били Драган Јовановић председник УПТКС, Саша Кнежевић заменик председника УПТКС и Милорад Ђокић в.д. генералног секретара.

Представници таксиста обавестили су Повереника да заступају интересе 16 хиљада таксиста предузетника у Србији, да су се више пута обраћали разним државним институцијама од Пореске управе, преко неколико министарстава до председника Републике у циљу решавања нагомиланих проблема које таксисти имају, у вези са порезима, здравственим осигурањем, основним средствима и сл. али да нажалост, нису удостојени било каквог одговора.

Повереник је делегацији таксиста објаснио да им формалну заштиту њихових права може пружити само у оквиру својих законом утврђених овлашћења, дакле у мери у којој се њихови захтеви заснивају на Закону о слободном приступу информацијама од јавног значаја. Ван тога, како год оцењивао начин на који други државни органи комуницирају с грађанима и окружењем, повереник формално на то не може утицати, али им је независно од тога обећао да ће се органима којима су се они обраћали, и он обратити са молбом да на адекватан начин одговоре на њихова питања, односно захтеве за разговор.